Oosterweel-kenner wordt kabinetschef Ben Weyts

Nieuws, Transport
Philippe Van Dooren

Volgens het kabinet Weyts gebeurt de wissel ‘in de beste verstandhouding’. Mariën die een achtergrond in communicatie en PR heeft, gaat zijn carrière nu weer in die richting verderzetten, aldus het kabinet van de minister. Voor hij bij Weyts aan de slag ging, was Mariën hoofd communicatie en pr bij Deutsche Bank België.

Van Camp die een ex-studiegenoot en naaste medewerker van N-VA partijvoorzitter Bart De Wever is, werd in 2013 kabinetschef van de Antwerpse schepen van Financiën, Mobiliteit, Toerisme, decentralisatie en Middenstand, Koen Kennis. Voordien werkte hij vijf jaar lang op de studiedienst van de N-VA als team-coördinator. Daar was hij onder andere adviseur mobiliteit en infrastructuur. Tevens was hij woordvoerder van de N-VA in Antwerpen.

In 2006 en 2007 was hij adviseur mobiliteit en infrastructuur bij Voka-Vlaams Economisch Verbond.

Oosterweel

Tussen 2003 en 2006 was Van Camp bij de Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) als expert communicatie en pr. In mei 2010 keerde hij terug naar de BAM, maar dan als regeringscommissaris. Die aanstelling door toenmalig minister van Begroting Philippe Muyters werd o.a. door LDD aangevochten , omdat een regeringscommissaris onafhankelijk dient te zijn, terwijl Van Camp een zeer duidelijke N-VA-signatuur heeft. Hij nam in oktober van datzelfde jaar ontslag. Met Van Camp haalt Weyts dus iemand binnen met een goede kennis van de mobiliteitsproblematiek… en van het Oosterweel-dossier.

Nog enkele weetjes: Van Camp is ook voorzitter van de raad van bestuur van de Luchthavenontwikkelingsmaatschappij Antwerp Airport en lid van de raden van bestuur van De Lijn en Lijninvest.