Ook Sinotruk besnuffelt Europese markt

Nieuws, Transport
Philippe Van Dooren

Volgens Cai Dong, de CEO van Sinotruk, wordt de overzeese export al meer dan tien jaar bekeken. Eerst werd vooral gemikt op ontwikkelingslanden. Nu gaat de constructeur proberen de high-end markt in goed ontwikkelde gebieden en regio’s te bewerken, zo meldt TTM.

De CEO noemde Ierland, Nieuw Zeeland en Singapore als voorbeelden. “In die markten moeten we zitten, willen we een wereldspeler worden”, aldus Cai Dong. Volgens hem heeft hij hiervoor “een range goede producten, die zich in kwaliteit en werking kunnen meten met de grootste truckmerken van de wereld.”

Sinotruk is al tien jaar lang de grootste exporteur van trucks in China. Vorig jaar verkocht de constructeur 34.000 voertuigen buiten China. Dat is zo’n 20% van de totale verkoop. Met de nieuwe strategie moet het aandeel export in de omzet stijgen naar 30 procent.

Sinotruk werkt samen met MAN, waarmee het de Sitrak al samen ontwikkelde. De constructeur werkt naar eigen zeggen aan Euro 6-motoren.

Sinotruk heeft sinds 2004 zijn zetel in Hong Kong, maar is een onderdeel van China National Heavy Duty Truck Group in Shangdong, de derde grootste truckgroep in China.