Trafuco breidt vloot uit met eerste Euro6-trekkers

Nieuws, Transport
Jean-Louis Vandevoorde

Voor Trafuco, dat zopas nog de titel van ‘Vervoerder  van het Jaar 2015’ in de wacht sleepte, gaat het deels om een uitbreidings- en deels om een vervangingsinvestering, licht ceo Marc Van den Broek toe. De transporteur uit Schelle heeft momenteel zo’n 170 trucks en 350 opleggers rijden.

Bij de trekkers bestaat de vloot vandaag voor zowat de helft uit DAF’s, voor een derde uit MAN’s en voor een vijfde uit Volvo’s. Met de nieuwe trekkers wil Trafuco de verschillende Euro6-modellen op hun verdiensten kunnen beoordelen. Het gaat om de eerste bestellingen van voertuigen die aan die hogere milieunorm voldoen.

Investeringsprogramma

De aankoop van de dertig trucks past in een ruimer programma. “We hebben de jongste twee jaar zwaar geïnvesteerd”, onderstreept Marc Van den Broek. Die investeringen betroffen zowel trucks als nieuwe schepen voor de belevering van smeeroliën aan zeeschepen in de haven van Antwerpen. Vorig jaar nam de groep nog een gloednieuwe dubbelwandige tanklichter, de ‘Trafuco 7’, in dienst. Een jaar eerder was de ‘Trafuco 6’ al in de vaart gekomen. Het ging in beide gevallen om een investering van om en bij 3 miljoen euro.

Die inspanningen zullen worden voortgezet, zegt de ceo van Trafuco nog. “Tegen eind volgend jaar zullen alle Euro3-trekkers uit onze vloot verdwenen zijn.”