Brussel en Luik in top-10 van Europese vrachtluchthavens

Nieuws, Transport
Marcel Schoeters

Met een vrachtverkeer van 591.175 ton stond Liege Airport vorig jaar op de zevende plaats in de rangschikking. Brussel was tiende met een luchtvrachtvolume van 427.733 ton.

De top-3 werd gevormd door Frankfurt (2,05 miljoen ton), Paris-Charles De Gaulle (1,9 miljoen ton) en Schiphol/Amsterdam (1,63 miljoen ton).

De officiële cijfers van ACI Europe zijn gebaseerd op de gegevens die de organisatie vanuit de luchthavenbeheersmaatschappijen krijgt. Wat de vracht betreft, hebben deze betrekking op wat er op de luchthavens wordt in- en uitgeladen op het vlak van goederen, kranten, diplomatieke koffers en pakjes. Mede daardoor kunnen de ACI-cijfers wel eens afwijken van de data die door de luchthavens zelf naar buiten toe wordt gecommuniceerd.