Frank Berweger nieuwe CCO bij spooroperator Lineas

Nieuws, Spoorvervoer
Koen Heinen
20221107 Frank Berweger CCO Lineas
Frank Berweger, CCO van spooroperator Lineas © Lineas

Sinds 1 november is Frank Berweger de nieuwe CCO van spooroperator Lineas. Daarvoor was hij head of sales van het bedrijf. Hij zal leiding geven aan Sales, Revenue Management, de Intermodale divisie en het Customer Experience Design team. 

Frank Berweger volgt in zijn nieuwe functie Lars Redeligx op, die CEO wordt van Düsseldorf Airport. Redeligx, die begin 2020 het managementteam van Lineas vervoegde, zal het bedrijf nog wel blijven ondersteunen als adviseur van de raad van bestuur. In zijn korte passage bij de spooroperator kreeg hij onder meer te maken met de verstoringen in de sector en bij de klanten als gevolg van de coronapandemie. En toch zorgde hij volgens het bedrijf voor een sterke commerciële vooruitgang en droeg hij bij tot een meer professionele manier van werken, een verbeterde klantenervaring en een winstgevende groei van de inkomsten.

Duurzame partnerschappen

Frank Berweger vervoegde het managementteam van Lineas eerder dit jaar. Hij heeft een diploma Business Administration en was voordien aan de slag in senior commerciële leidinggevende functies in de luchtvaartsector, met internationale functies in Azië, Afrika, Amerika en Europa. Volgens de spooroperator is hij klantgericht en streeft hij graag duurzame partnerschappen na.

“Ik ben dankbaar dat Lineas mij deze belangrijke missie toevertrouwt en ik ben enthousiast om bij te dragen aan het decarboniseren van het transport in Europa door middel van de modal shift van weg naar spoor. Het goederenvervoer per spoor heeft nog veel uitdagingen in petto. We zullen die samen aanpakken, dicht bij onze klanten en ondersteund door een zeer toegewijd team bij Lineas”, besluit de nieuwe CCO.