Bulkschip ‘Xin Hai Tong 23’ vannacht vastgelopen in Suezkanaal

Nieuws, Scheepvaart
Bart Meyvis
'Xin Hai Tong 23' in het Suezkanaal
‘Xin Hai Tong 23’ in het Suezkanaal © VesselFinder

In de nacht van woensdag op donderdag 25 mei 2023 is de Chinese bulkcarrier ‘Xin Hai Tong 23’ vastgelopen in het Suezkanaal. Dat meldt de Noorse scheepsagent Leth op Twitter. Sleepboten van de authoriteiten van het Suezkanaal slaagden er intussen in om het schip los te trekken.

De ‘Xin Hai Tong 23’ is een 190 meter lang bulkschip en vaart onder de vlag van Hong Kong. “Het schip is in het Suezkanaal bij km 159/ om 4.00 uur aan de grond gelopen”, zo lezen we op de Twitterpagina van Leth. “Vier schepen van het vroege konvooi blijven achter, naast de gewone groep die om ongeveer 6.00 uur het Suezkanaal zou binnenvaren.”

Deze ochtend (donderdag 25 mei) om 7.00 uur meldt Leth dan dat de Suezkanaalautoriteit de ‘Xin Hai Tong 23’ succesvol heeft vlotgetrokken. Het schip vaart ondertussen ter hoogte van de Egyptische havenstad Suez.

LEES OOK