Belgische scheepvaart stuurt Hugo De Stoop (Euronav) naar Glasgow

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen
Hugo De Stoop
Hugo De Stoop © Euronav

Tijdens de klimaatconferentie COP 26 in Glasgow blaast ook de internationale scheepvaartsector verzamelen voor een conferentie over het terugdringen van de CO2-uitstoot. België vaardigt onder andere Hugo De Stoop (Euronav) af.

De belangenorganisatie ‘International Chamber of Shipping’ organiseert op 5 en 6 november een congres rond de decarbonisatie van de scheepvaartsector, in het kader van de klimaatconferentie COP26 in Glasgow. Liefst 42 sprekers, van beleidsmakers tot executives uit de scheepvaartsector, buigen zich over verschillende deelaspecten van de gemeenschappelijke uitdaging: een scheepvaart zonder CO2-uitstoot.

Thema’s als de aandrijfsystemen van de toekomst, het wetgevende kader en de technologie, maar ook infrastructuur en finance komen aan bod. Over dat laatste onderwerp komt ook Hugo De Stoop, CEO van Euronav, aan het woord. Brandend actuele materie, want volgens het International Energy Agency moet er dringend meer geld gaan naar R&D in de maritieme sector. De toegang tot voldoende financieringsmogelijkheden blijkt evenwel een uitdaging te zijn. Ook vicepremier en minister van Noordzee Vincent Van Quickenborne woont het congres bij. 

Michiel Leen