Antwerpse nieuwkomer Sevenlog Belgium start groupagedienst op Afrika

Nieuws, Scheepvaart
Julie Desmet
Christel Sanders, general manager Sevenlog Belgium
Christel Sanders, general manager Sevenlog Belgium © Marjolijn Devriese

Het recent opgestarte Sevenlog Belgium lanceerde een LCL (less than container load)-service tussen Antwerpen en Afrika. Christel Sanders, die bijna dertig jaar lang ECU Line heeft bestuurd, is een van de drijvende krachten achter het groupagebedrijf.

Sevenlog Belgium is een nieuwe speler op de markt. Het Antwerpse bedrijf werd opgericht in augustus 2021 en opereert als NVOCC (Non-Vessel Operating Common Carrier), gespecialiseerd in maritieme groupage naar Afrika. Naast gedeeltelijk gevulde (LCL-)containerdiensten biedt Sevenlog ook FCL-diensten aan (full container load) voor expediteurs. Het transport van luchtvrachtzendingen behoort eveneens tot het serviceaanbod. 

Ghana

Sevenlog Belgium is een zusterbedrijf van Sevenlog Limited in Ghana, dat nu acht jaar bestaat. “We beschikken over een wereldwijd netwerk van agenten en kunnen van overal connecteren naar Afrika”, vertelt general manager Christel Sanders. “De Antwerpse haven is de hub van onze groep van waaruit we de wereld met Afrika verbinden door een combinatie van import- en exportdiensten.”

ECU Line 

Sanders was bijna dertig jaar lang bestuurder bij consolidatiespecialist ECU Line en bracht het bedrijf tot de nummer 1-positie in de trade naar Afrika. “Afrika is een nichemarkt waarin ik nog veel meer ontwikkelingsmogelijkheden zie”, vertelt ze. “Mijn jarenlange ervaring op dit vaargebied komt hier heel goed van pas. Voor de corona-uitbraak spendeerde ik een week per maand in Afrika en heb ik veel contacten opgebouwd. Dat laat me nu toe om deze nieuwe challenge aan te gaan”, gaat ze verder. “Ik was vooral aangetrokken door de uitdaging om weer van nul te beginnen en volledige controle te hebben, wat je steeds minder hebt bij een multinational. Ik ben dankbaar voor de vele jaren die ik bij ECU Line heb gewerkt en de ervaring die ik er heb mogen opdoen, maar het was tijd voor iets nieuws.”

Sevenlog Belgium bestaat uit een vijfkoppig team en is gevestigd in Hardenvoort in de Antwerpse Seefhoek. 

Julie Desmet