Vrachtschip ‘Costa Rican Star’ nog niet in Antwerpen door COVID

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen
Virus
Virus © PIRO4B Pixabay

Het cargoschip ‘Costa Rican Star’ ligt bij de Wandelaar met zestien opvarenden aan boord die positief testten op COVID. De FOD Volksgezondheid overziet de ontsmetting van het schip en de verplichte bemanningswissel.

De ‘Costa Rican Star’, een refrigerated cargoschip dat vaart onder Liberiaanse vlag, ligt al enkele dagen bij de Wandelaar. Nu werd bekend dat 16 van de 25 bemanningsleden positief testten voor COVID-19. Het schip vertrok op 1 augustus uit Portsmouth (Verenigd Koninkrijk) na stops in onder andere Dakar en Abidjan en had op 2 augustus in Antwerpen moeten aanmeren. Het schip moest evenwel voor anker voor de Belgische kust om de nodige maatregelen te kunnen implementeren.

“Na PCR-tests is gebleken dat 16 van de 25 bemanningsleden positief testten”, zegt woordvoerder Wendy Lee van FOD Volksgezondheid. “Het schip wordt gedesinfecteerd en er wordt een bemanningswissel doorgevoerd. De besmette personen gaan op het vasteland in isolatie en de niet-besmette leden van de bemanning in quarantaine. De bemanningsleden worden medisch opgevolgd door de diensten van Mediport.” 

Michiel Leen