IT-problemen MSC opgelost na technische storing

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen
Containers MSC op terminal MPET
Containers op terminal MPET © MSC Belgium

De IT-storing bij rederij MSC is van de baan, laat het bedrijf vanochtend weten. Klanten kunnen weer gewoon gebruikmaken van de systemen voor data-uitwisseling. De vertraging in de verwerking wordt tot een minimum beperkt.

De data-uitwisselingssystemen bij rederij MSC ondervonden dinsdag en woensdag een storing waardoor de verwerking van boekingen, verzendinstructies en het geverifieerde containergewicht vertraging opliep. MSC laat vanochtend weten dat de betreffende systemen weer operationeel zijn en dat klanten ze weer normaal kunnen gebruiken. “De systemen zijn weer up and running”, bevestigt Ellen Meuwissen, business support & development manager bij MSC. “De ontstane backlog wordt zo snel mogelijk weggewerkt om eventuele vertragingen tot een minimum te beperken.”

De oorzaak van de problemen zou liggen in een panne van het IT-systeem. Volgens MSC is er geen sprake van een cyberaanval. 

Michiel Leen