Havenbedrijf Antwerpen plant high-end kantoorunits bij Boudewijnsluis

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

Havenbedrijf Antwerpen schrijft een openbare aanbesteding uit voor de bouw van enkele nieuwe kantoorgebouwen tussen de Boudewijn- en de Van Cauwelaertsluis. De plannen staan los van het project rond een nieuw coördinatiecentrum (AAC) in de haven.

In een recente openbare aanbesteding zoekt het Havenbedrijf partners om op de Kauwenstein, het gebied tussen de Boudewijn- en de Van Cauwelaertsluis, over te gaan tot de plaatsing van ‘high end units’ voor de kantoren van havengerelateerde diensten. “De units worden op elkaar gestapeld in twee bouwlagen en zullen fungeren als kantoorgebouw voor medewerkers van het Havenbedrijf”, staat te lezen in de aanbesteding. Het lastenboek omvat eisen qua esthetische en duurzame afwerking, technologie en comfort. Kandidaten moeten minstens twee gelijkaardige projecten als referenties kunnen voorleggen. 

Tijdelijk

Welke diensten het Havenbedrijf precies in de nieuwe kantoorunits wil huisvesten, komen we bij navraag evenwel niet te weten. Wel zou het om een tijdelijke oplossing gaan voor diensten die later een definitieve plaats krijgen. Dit project staat volgens het Havenbedrijf los van de plannen voor een nieuw coördinatiecentrum (ACC) bij de Zandvliet- en Berendrechtsluis. Dat gebouw zou in 2024 operationeel moeten zijn. 

Inschrijven kan tot en met 20 september 2021, 14.00 uur. 

Michiel Leen