Depre Storage & Handling breidt uit in achterhaven Zeebrugge

Nieuws, Scheepvaart
Roel Jacobus
Depre Storage & Handling in de achterhaven van Zeebrugge
Depre Storage & Handling in de achterhaven van Zeebrugge © RJ

Specialist in doorvoeropslag van (vee)voedingsgrondstoffen Depre Storage & Handling wil een nieuwe weegbrugzone en een nieuw kantoorgebouw. Die versterking komt naast een lopende uitbreiding van de opslagcapaciteit in de achterhaven van Zeebrugge.

Depre Storage & Handling (DSH) is een klasse 2-bedrijf gespecialiseerd in het op- en overslaan van (vee)voedingsgrondstoffen zoals granen, schroten en bijproducten. Het is gelegen aan het Groot Handelsdok tegenaan de Brugse binnenstad, waar het vanuit Zeebrugge zeeschepen tot 7.000 ton (diepgang van 6,5 meter) kan ontvangen.

DSH heeft nu een stedenbouwkundige vergunning aangevraagd voor het inrichten van een bijkomend perceel, met het oog op het optimaliseren van de interne circulatie en ontvangst van transporten. Er komt betonverharding (3.220 m²) met ondermeer zes wachtparkeerplaatsen voor vrachtwagens. Er komen twee weegbruggen, respectievelijk voor inkomend en uitgaand transport. Centraal verschijnt een nieuw, gelijkvloers kantoorgebouw met een bruto vloeroppervlakte van 188 m². Het perceel zal met een drie meter hoog geluidsscherm afgesloten worden. Het openbaar onderzoek van de vergunningsaanvraag loopt tot zaterdag 21 augustus.

Capaciteitsverhoging

Op het aanpalende perceel loopt momenteel een vergund uitbreidingsproject met een veertiende loods van 4.536 m2. In 2018 verdubbelde DSH zijn voedingsstoffenhub tot dertien polyvalente loodsen van in totaal 17.000 m² oppervlakte, goed voor 65.000 ton opslagcapaciteit.

DSH behoort tot de familiale Group Depre uit Beernem, met ruim vierhonderd medewerkers en 450 miljoen euro omzet een West-Europese sectortopper. De activiteiten omvatten mengvoeders voor de intensieve veeteelt, voeding voor huisdieren en trading, op- en overslag van plantaardige grondstoffen.

Roel Jacobus