Omzet OOCL schiet met meer dan 100% omhoog in eerste halfjaar

Nieuws, Scheepvaart
Koen Heinen
OOCL 'Kobe' op de Schelde
OOCL ‘Kobe’ op de Schelde © Herman Croenen

Rederij OOCL heeft in de eerste zes maanden van dit jaar 19,5% meer goederen vervoerd dan in dezelfde periode vorig jaar. De omzet steeg met 107,6%. Op de route Azië-Europa bedroeg de omzetstijging zelfs 183,4%.

Het eerste semester leverde OOCL een omzet op van bijna 6,5 miljard dollar, 107,6% meer dan in de eerste helft van 2020. Het aantal vervoerde teu steeg met 19,5% tot meer dan 3,9 miljoen teu.

Azië-Europa

Op de route tussen Azië en Europa vervoerde OOCL in het eerste halfjaar bijna 810.000 teu, een stijging met 19,8% in vergelijking met de eerste helft van 2020. De omzet op die route steeg met 183,4% tot bijna 1,9 miljard dollar.

Sterk tweede kwartaal

De forse groei in het eerste halfjaar is mee te danken aan een sterk tweede kwartaal waarin de omzet met 119% omhoogschoot. Op de route Azië-Europa piekte de omzet naar een groei met 203,6%. Het aantal vervoerde teu op die route steeg met 19,4% in het eerste kwartaal.

De sterke cijfers bevestigen de hoge winstverwachtingen voor de containervaartsector van verschillende analisten. Volgens Drewry mag de sector zich opmaken voor een totale winst van 100 miljard dollar in 2021.

Koen Heinen