MSC Belgium bevoorradingszone voor fietstocht ‘Business and Bikes’

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen
'Business and Bikes' 2021, met triatleet Diederick Schelfhout als kopman
‘Business and Bikes’ 2021, met triatleet Diederick Schelfhout als kopman © Pirazzo

Met een 75 kilometer lange fietstocht nodigt ‘Business and Bikes’ C-level-ondernemers uit de maritieme gemeenschap uit om te fietsen voor het goede doel. Rederij MSC organiseert de bevoorradingszone ter hoogte van zijn Antwerpse kantoren.

Het concept van ‘Business and Bikes’ is eenvoudig: op vrijdag 10 september vindt een 75 kilometer lange fietstocht plaats, met start en aankomst in het ‘Keienhof’ in Kalmthout, doorheen het Antwerpse havengebied. Organisatoren Pirazzo Sportswear, fabrikant van duurzame sportkleding, en 1st Dvision, provider van event & brand activation, mikken op een honderdtal C-level ondernemers uit de haven en omstreken. De opbrengst van het event gaat naar ‘Scarfit for Kids’, een initiatief van VZW Oscare, een sportief revalidatieprogramma voor kinderen tussen 2 en 8 jaar die functionele beperkingen ondervinden door brandwonden en littekens. 

‘Schaften’ bij MSC

Rederij MSC richt alvast de bevoorradingszone in. Marc Beerlandt, CEO van MSC Belgium: “Organisator Ben is een oude bekende. Zelf ben ik ook een fervent fietser, zowel met de koersfiets als de mountainbike. Een mooie gelegenheid om de mensen in beweging te krijgen, te netwerken én een goed doel te sponsoren.”

Paralympiër op kop 

‘Kopman’ van deze zesde editie is paralympiër Diederick Schelfhout. De 35-jarige Schelfhout raakte in 2008, op de rand van de doorbraak als profrenner, zwaar verbrand bij een verkeersongeval. Hoewel de artsen hem niet meer opnieuw zagen fietsen, beet hij door en fietste een stevig palmares bij elkaar. Zo werd hij onder meer negende op de Paralympische Spelen in Rio, derde tijdens het WK in Los Angeles, tweede op het WK in Rio de Janeiro en behaalde hij brons tijdens het WK in Apeldoorn. 

De organisatie voorziet een broodjeslunch voor de kleine honger, volledige politiebegeleiding, volgwagens, bevoorrading en douchefaciliteiten. Achteraf is er een walking dinner en netwerkreceptie voorzien.

Inschrijven voor ‘Business and Bikes’ kan hier

Michiel Leen