DP World en cinvio fotograferen container voor 4,99 euro

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen
DP World - Anwerp Gateway
DP World – Anwerp Gateway © Port of Antwerp

DP World werkt voor betalingen in zijn softwareplatform E-World 1700 samen met vooruitbetalingsplatform cinvio. Opvallendste nieuwe toepassing is het vrijblijvend automatisch fotograferen van de container, zodat de chauffeur het niet meer moet doen.

Vanaf vandaag (18 mei) kunnen transportbedrijven via het onlineportaal ‘E-World 1700′ hoge-resolutiefoto’s aankopen van de containers die ze afleveren of ophalen bij Antwerp Gateway. Zo hoeven transporteurs niet meer te vragen of chauffeurs uit hun cabine willen stappen om zelf foto’s te maken en op te laden. Om de betaling vlot te laten verlopen, werd besloten om die toepassing te integreren met het logistieke betaalplatform cinvio.

“Nu vragen transporteurs hun chauffeurs vaak om containers te fotograferen, voor het geval er discussie zou ontstaan over schade of wanneer er fouten zouden optreden met containernummers”, weet Lauren Van Pottelberge, woordvoerder bij DP World. “De containers en vrachtwagens worden vanaf nu automatisch vanuit verschillende hoeken gefotografeerd in hoge resolutie. Via ons platform en in samenwerking met cinvio kunnen transporteurs de beelden aankopen tegen 4,99 euro. Die service is geheel vrijblijvend. Op deze manier moeten de chauffeurs niet meer uit de wagen om zelf beelden te maken.” 

Eenvoudig afrekenen

Met die integratie zullen E-World 1700-gebruikers, na een eenmalige koppeling met cinvio, eenvoudig betalingen kunnen uitvoeren voor aankopen die ze maken op het portaal. Via cinvio worden alle aankopen verzameld en verwerkt en ontvangt de gebruiker elke maand een officiële btw-factuur met een overzicht van alle aankopen. De functie is al uitgerold op E-World 1700. Alle bedrijfsadministrators (of Super Users) kunnen hier gebruik van maken, of toegang verlenen aan andere gebruikers van hun bedrijf zodat ook zij aankopen kunnen doen. DP World Antwerp is na CertiWeight de tweede dienstverlener in de Antwerpse haven die zich aansluit bij de cinvio-community.

Dirk Van den Bosch, CEO bij DP World Antwerp: “DP World Antwerp ziet de nieuwe samenwerking met cinvio als een volgende stap in zijn digitale transformatie, waarbij we zoveel mogelijk nuttige diensten willen ontwikkelen voor de gebruikers van onze terminal. Via integraties als deze kunnen we de ondersteunende functies ontsluiten op een veilige, gebruiksvriendelijke en vlotte manier.”

‘Zalando-service’

DP World Antwerp blijft werken aan een betere koppeling tussen E-World 1700 en Route 1700. Met cinvio als betaalpartner voor E-World 1700 zijn de bestaande premiumfuncties nu ook gemakkelijk toegankelijk voor bedrijven in de logistieke sector. 

Luc De Clerck, CEO bij cinvio, laat optekenen: “Het is een eer om zo’n gerenommeerde terminaloperator aan boord van ons platform te hebben. We geloven sterk in het potentieel van e-commerce voor de industrie en zijn vastbesloten om iedereen te laten zien hoe b2b-aankopen dezelfde klantervaring kunnen bieden als de Amazons en Zalando’s van deze wereld.”

Michiel Leen