Vrachtschip ‘Sownent’ vastgelopen op Westerschelde

Nieuws, Scheepvaart
Adrie Boxmeer
Sownent op Westerschelde op 15 april 10.00 uur
Sownent op Westerschelde op 15 april 10.00 uur © Vesselfinder

Op de Westerschelde is woensdagavond vrachtschip ‘Sownent’ vastgelopen. Het liep forse schade op. Dat gebeurde bij Paal, vlak bij de Belgisch-Nederlandse grens. Rond middernacht zijn de huidplaten van het schip, dat gevuld was met aarde, geplooid.

Een woordvoerder van bergingsbedrijf Multraship laat weten dat het schip door de plooiing van de huidplaten niet in tweeën is gebroken. De kans dat dat alsnog gebeurt, noemt hij klein. Wel is de schade groot en is de ‘Sownent’ lek geraakt. 

Buiten de vaarroute

Zodra de lading is overgeheveld naar een ander schip en het ruim is leeggepompt, wordt de ‘Sownent’ naar Hansweert gesleept. Op dit moment ligt het schip bij de Schaar van Valkenisse, dat is buiten de vaarroute van de Westerschelde. 

Adrie Boxmeer