Overschilderd logo P&O teken verkoop schepen Zeebrugge-Hull (update)

Nieuws, Scheepvaart
Roel Jacobus
Op de schouw van de 'Pride of Bruges' is de vlag van P&O overschilderd
Op de schouw van de ‘Pride of Bruges’ is de vlag van P&O overschilderd © Port of Zeebrugge fanpage

Op de ropax ‘Pride of Bruges’ in Zeebrugge worden de logo’s van P&O Ferries overschilderd. Volgens diverse bronnen zijn de twee zusterschepen van de voormalige dienst Zeebrugge-Hull verkocht aan de Italiaanse operator GNV van de familie Aponte.

Update maandag 12/04 om 11.45 uur

Meerdere bronnen in Zeebrugge bevestigen de verkoop van de zusterschepen ‘Pride of Bruges’ en ‘Pride of York’ aan de Italiaanse rederij Grandi Navi Veloci (GNV), eigendom van de familie Aponte (MSC groep). Sinds 23 maart kwamen uit de wandelgangen signalen over lopende verkoopsonderhandelingen. Noch GNV-MSC noch P&O Ferries reageerden tot nu toe officieel op persvragen omtrent de verkoop.

Eind vorige week werd gestart met het wegschilderen van de logo’s van P&O op de schoorstenen en de rompen. Dat gebeurde zowel met ‘Pride of Bruges’ in Zeebrugge (foto) als met de ‘Pride of York’ in Rotterdam. Eind deze week al zou de ‘Pride of Bruges’ uit Zeebrugge vertrekken. Sinds het afgelopen weekend worden nieuwe bemanningsleden – voornamelijk Italianen – aan boord gebracht. Deze week wordt gebunkerd en worden de voorraden aangevuld.

Verhuis naar Napels

Na het opdoeken van de dienst Zeebrugge-Hull legde P&O Ferries eind januari de ‘Pride of Bruges’ aan de kant in Zeebrugge. Samen met zusterschip ‘Pride of York’, dat in Rotterdam werd aangemeerd, werd het te koop aangeboden door scheepsmakelaar Global Ferry & Cruise Shipbrokers uit Hamburg. De ropaxen voeren van 2002 tot 2020 onafgebroken en dagelijks de route Zeebrugge-Hull.

Volgens een doorgaans goed ingelichte bron, zou GNV de ‘Pride of Bruges’ inzetten voor ferryverkeer vanuit de haven van Napels. Beide schepen zijn 172 meter lang, tellen 2.600 lijnmeters rorocapaciteit en kunnen een duizendtal passagiers aan boord nemen.

Roel Jacobus