China United Lines plant nog extra afvaart naar Antwerpen

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes
De 'Laila' van 2.702 teu tijdens het laden in Yantian
De ‘Laila’ van 2.702 teu tijdens het laden in Yantian © XSTAFF

De Chinese rederij China United Lines (CULines) biedt deze week nog eens twee ad-hocafvaarten vanuit China naar Noord-Europa aan. Het gehuurde schip ‘Ren Jian 25’ zal ook in Antwerpen komen lossen.

CULines is een intra-Aziatische carrier uit Shanghai, die al een paar ad-hocafvaarten naar Noord-Europa heeft aangeboden. Dat gebeurde een eerste keer in februari met ‘Laila’, het schip van 2.702 teu en gehuurd van Döhle (foto).

Het ging toen om een samenwerking met XSTAFF GmbH uit Düsseldorf. Dat is een gezamenlijke inkooporganisatie van een aantal supermarkten, waaronder Colruyt Group. XSTAFF regelde zelf met CULines een extra trip vanuit de Far East naar Europa, omdat de grote carriers amper nog lege containers hebben en hun afvaarten volgeboekt zijn. De lading werd vervoerd in containers van CULines.

Tweede schip

Intussen is de ‘Ren Jian 17’ (4.395 teu) als tweede schip van CULines onderweg naar Antwerpen, waar het op 24 april verwacht wordt. De firma Neptumar zal daarbij als agent voor de Chinese carrier optreden. Het containerschip voer vorige donderdag 15 april door het Suezkanaal en vaart volgens schema.

Deze week biedt CULines nog eens twee extra afvaarten aan. De ‘Ren Jian 25’ van 4.395 teu zal laden in Qingdao, Ningbo, Shanghai, Xiamen, Nansha, Hongkong, Yantian, Ho Chi Minh en Singapore. Antwerpen wordt de eerste loshaven in Noord-Europa, waarna er nog haltes in Rotterdam en Hamburg volgen. Het kleinere schip ‘Aisopos II’ van 2.034 teu zal deze week beginnen laden in Ningbo en daarna bijladen in Hongkong en Yantian. CULines zal met die afvaart containers meenemen naar Rotterdam en Hamburg.

Stefan Verberckmoes