Scheepsagenturen Vertom (Antwerpen/Gent) en Cory vormen joint venture

Nieuws, Scheepvaart
Julie Desmet
General cargo schip 'Patron' van rederij Vertom
General cargo schip ‘Patron’ van rederij Vertom © Vertom

De scheepsagentuur Vertom Agencies Group, met kantoren in Antwerpen en Gent, vormt samen met Cory Brothers Shipping een joint venture. Onder de holding ‘VertomCory’ zullen wereldwijd meer dan tienduizend aanlopen per jaar geregistreerd kunnen worden.

Het Rotterdamse Vertom is opgericht in 1974 als rederij en beschikt vandaag over ruim 85 coasters van 1.500 à 10.000 ton groot. “Naast onze bevrachtingsactiviteiten voor droge lading, hebben we een groot agentuurdepartement voor het in- en uitklaren van zeeschepen in Nederland en België, zowel voor ons eigen bedrijf als derden”, vertelt salesmanager Erik Ruwisch bij dochteronderneming Vertom Shipping Belgium in Antwerpen. 

Recent werd een akkoord bereikt om de agentuuractiviteiten van Vertom Agencies en het Engelse Cory Brothers te bundelen.

“We werken al meer dan een decennium nauw samen met Cory”, vertelt Ruwisch. “We vertegenwoordigen hun agenturen in het Antwerpse al. Voorlopig blijft het aantal aanlopen dan ook hetzelfde. Onder de noemer van de joint venture willen we een groter bereik hebben met een persoonlijke benadering ten opzichte van de klanten en leveranciers.”

De joint venture VertomCory zal in de komende maanden formeel worden afgerond.  

Andere groepsentiteiten die deel uitmaken van de Vertom holding zullen hun eigen onafhankelijke koers blijven varen. Vertom baat ook vanuit Antwerpen en het Engelse Hull de maandelijkse lijndienst Europe Caribbean Line (ECL) uit voor het vervoer van goederen richting Guyana, Suriname, Trinidad en Venezuela. Dezelfde schepen nemen retourlading mee voor Europa.

Julie Desmet