North Sea Port gaat in zee met PortXL

Nieuws, Scheepvaart
Jonas Van Boxel

De haven gaat een driejarig partnerschap aan met de maritieme accelerator. North Sea Port zal eerst deelnemen aan het traject in Rotterdam in het voorjaar van 2020 en in het najaar aansluiten bij PortXL Antwerpen. Volgens CEO Jan Lagasse past die overeenkomst perfect in het binationale karakter van de haven.

Inzetten op vernieuwing met de hulp van jonge innoverende bedrijven is voor de haven belangrijk. “North Sea Port bevindt zich in een sterk veranderende omgeving met transities op het vlak van energie en klimaat, logistiek, techniek en digitalisering”, zegt Lagasse. “Blijvende innovatie in deze domeinen is van groot belang en zorgt voor een haven met een toekomst.”

Cees-Willem Koorneef, internationaal directeur van PortXL, spreekt van een zeer interessant partnerschap. “Vooral voor de deelnemende bedrijven en start-ups is het grensoverschrijdende aspect een aantrekkelijke kans.”

Jonas Van Boxel