CMA CGM start dienst tussen Salerno en Antwerpen

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes

CMA CGM zal zelf geen schepen inzetten in de nieuwe ‘Salerno Express Service’. Vanaf eind deze week koopt de rederij slots op een bestaande containerdienst van Cosco Shipping en Yang Ming. Die bieden de gezamenlijke dienst onder de respectievelijke merknamen ‘NET2’ en ‘NEX’ aan. Het gaat om een wekelijkse lijndienst met vijf schepen van 4.250 teu tussen Noord-Europa en de Eastmed.

De ‘NET2’- of ‘NEX’-dienst loopt Salerno aan op de terugweg van Egypte, Turkije, Israël en Cosco’s Griekse hub in Piraeus naar Felixstowe, Rotterdam, Hamburg en Antwerpen. CMA CGM zal deze dienst dan ook vooral gebruiken voor Italiaanse exportlading naar Noord-Europa. De transittijd tussen Salerno en Felixstowe bedraagt maar zes tot zeven dagen. Voor Antwerpen is dat elf tot twaalf dagen. De eerste afvaart voor CMA CGM uit Salerno is komende zaterdag 2 november met het schip ‘Hobby Hunter’, dat op 14 november in Antwerpen wordt verwacht.

Partner

Met CMA CGM krijgen Cosco en Yang Ming er opnieuw een partner bij, al blijft de participatie van de Fransen wel beperkt tot verkeer van en naar Salerno. Tot voor kort was ook Evergreen met een eigen schip bij deze lijndienst betrokken, maar de Taiwanese rederij besloot eerder deze maand om uit de gezamenlijke dienst te stappen.

Het vertrek van Evergreen had overigens geen grote gevolgen, omdat Yang Ming de charter van het schip ‘Navios Indigo’ van Evergreen heeft overgenomen en nu twee schepen levert. De andere drie schepen uit de ‘NET2/NEX’ waaronder de ‘Seaspan Jakarta’ (foto), worden door Cosco Shipping gecharterd.

Stefan Verberckmoes