Havenbedrijf Rotterdam gaat nauw samenwerken met het Panamakanaal

Nieuws, Scheepvaart
Adrie Boxmeer

De samenwerking vindt plaats in een periode van voortdurende groei voor zowel het Panamakanaal als de haven van Rotterdam. Zo vestigde het Panamakanaal op 16 augustus een nieuw dagrecord van 1,706 miljoen ton. Ook voer het 7.000e schip door het vernieuwde kanaal sinds het in 2016 was heropend.

Trots

“Het vergrote Panamakanaal blijft de mondiale handelsroutes vernieuwen en versterkt onze positie als logistiek knooppunt van het Amerikaanse continent”, aldus Rafael Pirro, vicepresident Complementary Businesses van de Panama Canal Authority in een persbericht van het Havenbedrijf Rotterdam. “We zijn trots op onze samenwerking met het Havenbedrijf Rotterdam. Zo kunnen we onze klanten de meest efficiënte en consistente dienstverlening  bieden en hen helpen nieuwe zakelijke kansen te ontwikkelen.”

Adrie Boxmeer