Maidencall ‘Cosco Shipping Star’ verhoogt capaciteit Zeebrugge-Azië

Nieuws, Scheepvaart
Roel Jacobus

De ‘Cosco Shipping Star’ arriveerde aan de CSP Zeebrugge Terminal zaterdagavond 3 augustus iets over 18.00 uur. Dit gloednieuwe schip heeft een capaciteit van 21.237 teu en vervangt de ‘CSCL Arctic Ocean’ van 18.980 teu. Hiermee verhoogt Ocean Alliance de capaciteit op de AEU1-dienst tussen het Verre Oosten en Noord-Europa. De ‘CSCL Arctic Ocean’ wordt doorgeschoven naar de MEX-dienst tussen het Verre en het Midden-Oosten.

De ‘Cosco Shipping Star’ vertrok eind juni in Shanghai en liep aan in Ningbo, Xiamen, Yantian en Singapore. Daarna werd koers gezet naar Europa: Felixstowe, Zeebrugge, Gdansk en Wilhelmshaven. Na nauwelijks 21 uren in Belgische wateren, vertrok het schip zondagmiddag iets voor 15 uur naar Polen.

Vlaggenschip

De ‘Cosco Shipping Star’ werd pas eind juni in Shanghai gedoopt door de Chinese tennisspeelster Yan Zi. Het is een zusterschip van de ‘CSCL Universe’, het vlaggenschip van de Chinese containervloot dat in juli vorig jaar het Antwerpse record vestigde. De ‘Cosco Shipping Star’ is het voorlaatste schip uit een serie van zes schepen van dit type.

Roel Jacobus