Geen filters voor Antwerpse haven bij Instagrammer ‘tugboat_vieuw’

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

Mike vaart al elf jaar op de sleepboten van het Havenbedrijf Antwerpen, waarvan de laatste drie jaar als kapitein. Als hij tijdens het werk een mooie foto-opportuniteit ziet, drukt hij af en belandt het beeld op zijn Instagramaccount. Dat leverde hem al een paar honderd volgers op. “Eerlijk gezegd ben ik met die cijfers niet zo bezig”, zegt Driessens. “Het leukste vind ik de internationale contacten die zo’n Instagramaccount met zich meebrengt. Er ontstaan hele conversaties met collega’s uit de hele wereld. Soms komen volgers naar Antwerpen. Geweldig om ervaringen uit te wisselen én mijn Engels bij te schaven.”

#nofilter

Vanaf de uitvalsbasis van de sleepdienst op Kaai 602 komen de sleepboten in de hele Antwerpse haven. Dat levert mooie beelden op vanuit een perspectief dat slechts weinigen gegeven is. “Bewerken doe ik niet”, zegt Mike. “Ik gebruik ook geen Instagramfilters. What you see is what you get. Iedereen is welkom om eens een kijkje te nemen en een gesprek te starten.”

Michiel Leen