Eerste container via blockchain naar Rotterdam verscheept

Nieuws, Scheepvaart
Adrie Boxmeer

De eerste papierloze, onmiddellijk gefinancierde en volledig van deur tot deur traceerbare container uit Korea is met DELIVER – een op blockchain werkend platform – afgeleverd in het warehouse van Samsung SDS in Tilburg via de haven van Rotterdam. 

Volgens Robert van der Waal, Deputy President van Samsung SDS EU/CIS, heeft DELIVER duidelijk aangetoond veel potentieel te hebben. “De eerste verzending die gebruikmaakte van het platform, gaf ons duidelijk inzicht in de mogelijkheden op grotere schaal. Als ontvangende partij profiteerden wij van de rechtstreekse informatie en vroegtijdige beschikbaarheid van gedigitaliseerde vrachtbrieven. Uiteindelijk versterkt dat ons dienstenaanbod aan de klant.’’

Adrie Boxmeer