DFDS Seaways Gent neemt GWM Survey over

Nieuws, Scheepvaart
Roel Jacobus

DFDS Seaways doet aan het Gentse Mercatordok al jaren een beroep op de bvba GVM Survey voor scheeps- en gateoperaties en tally (het letterlijk ‘tellen’ en controleren van ladingen). “GWM werkte hier al voor Volvo Group Logistics nog vóór DFDS de terminal overnam. Dit is een goede match”, zegt Sam De Wilde (foto), managing director van DFDS Seaways.

GWM meet en weegt letterlijk alles wat in een haven kan passeren en is een van de oudste Gentse spelers. De wortels liggen in 1890 toen de Stad Gent een gezelschap ‘Gezworen Wegers en Meters’ aanstelde voor het wegen en meten van vrachten. Toen in de jaren 1980 de markt opengesteld werd, verviel hun monopolie. Binnen die commerciële context groeide een nieuwe structuur: in 2011 werd de vzw omgevormd tot de bvba GWM Survey met als zaakvoerder Raf De Wit, in de haven bekend van onder meer RDW Stevedoring. In 2014 breidde het bedrijf uit door de overname van de bvba Eurosurvey International. De activiteiten omvatten vandaag een breed pakket van survey, wegen, meten, tally en toezicht op laden en lossen. De 29 medewerkers leveren diensten 24/7. GWM investeerde de jongste jaren sterk in informatisering.

Groeipotentieel

Eigenaar Raf De Wit, die al jaren de operaties op de multimodale terminal van DFDS Seaways aan het Mercatordok leidt, blijft in dienst. Hij wordt nu officieel terminal director en rapporteert aan Sam De Wilde.

“Naast een vertrouwde relatie met de bestaande diensten zien we groeipotentieel in de andere diensten van GWM. Dat vormt een verbreding van ons pakket in België en maakt dat we elke gevraagde dienst nu intern kunnen aanbieden”, zegt De Wilde. Een overnamebedrag werd niet bekendgemaakt.

Roel Jacobus