Speurders vinden 600 kilo coke in blikken tonijn in haven Antwerpen

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

In de Waaslandhaven is vorige week 617 kilo cocaïne ontdekt in een container met blikken tonijn in een schip uit Ecuador. Dat meldt de afdeling Dendermonde van het parket Oost-Vlaanderen aan het agentschap Belga. De vondst gebeurde op Kaai 1742 in de Waaslandhaven, op het grondgebied van het Oost-Vlaamse Beveren. Het parket is een onderzoek gestart, meldt persmagistraat Annelies Verstraete. 

“De drugs, verdeeld over 538 pakken en met een totaalgewicht van 617 kilo, werden gevonden in een container met blikken tonijn. De container werd gelost van een schip afkomstig uit Ecuador.” De federale gerechtelijke politie Antwerpen voert het verdere onderzoek onder leiding van het parket van Oost-Vlaanderen.

Michiel Leen