Nieuwe Ierse bestemming in netwerk van Maersk

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes

Tot nu toe was Samskip de enige containerrederij die Waterford af en toe rechtstreeks aanliep. Voortaan zal BG Freight Line de Ierse haven wekelijks op zaterdag aanlopen op vraag van Maersk. De eerste aanloop is gepland op zaterdag 29 juni met het schip ‘BG Jade’ van 1.004 teu. De lading van en naar Waterford zal in Rotterdam overgeladen worden op de deepseadiensten van Maersk van en naar Afrika, Azië en de beide Amerika’s.

De ‘BG Jade’ vaart samen met de in 2017 en 2018 opgeleverde zusterschepen ‘BG Diamond’, ‘BG Sapphire’ en ‘BG Emerald’ afwisselend vanuit Rotterdam naar Dublin, Cork en Liverpool. De aanloop van Waterford wordt ingelast in de terugreis van Liverpool naar Rotterdam. Maersk gebruikt BG Freight Line al sinds vorige zomer als exclusieve feederpartner voor de bediening van de Ierse Zeehavens.

Stefan Verberckmoes