Kaai 667 PSA bundelt geen containers meer voor kleinere terminals

Nieuws, Scheepvaart
Koen Heinen

In het kader van de optimalisatie van de containerbinnenvaart behandelen de terminals in Antwerpen alleen nog binnenschepen met dertig of meer containers. Kleinere volumes kunnen terecht op een aantal consolidatiehubs waaronder kaai 667 van PSA. Daar aanvaardden ze tot nu toe ook containers voor kleinere terminals die van daaruit per truck werden vervoerd.

Druk te groot

“PSA heeft ons meegedeeld dat deze containers niet meer worden aangenomen. De druk op de terminal werd te groot”, zegt Michel van Meurs, regional salesmanager Western Ports bij Contargo. Bij PSA Antwerp konden we voorlopig niemand bereiken.

“Wij willen lading bundelen om tijdig bij de grote terminals te leveren. We kunnen niet meer met enkele containers van de ene naar de andere terminal varen. Onze Duitse, Zwitserse en Franse klanten zijn op de hoogte gebracht dat wij alleen nog de terminals aandoen die in onze dienstregelingen staan, tenzij ze dertig containers of meer hebben”, zegt van Meurs.

Kleinere terminals

De betrokken kleinere terminals zijn volgens hem onder meer kaaien 118, 364, 408 en 524. “Dat worden wel eens de ‘exotenkaaien’ genoemd. De schaalvergroting in de containervaart speelt in het nadeel van de kleinere terminals”, besluit van Meurs.

Met Contargo Road Logistics biedt de operator een alternatieve oplossing voor het binnenvaartvervoer aan de betrokken klanten.

Koen Heinen