Hugo De Stoop nieuwe CEO van Euronav

Nieuws, Scheepvaart
Jean-Louis Vandevoorde

Paddy Rodgers kondigde begin februari aan dat hij Euronav na negentien jaar als CEO verlaat om “nieuwe opportuniteiten na te streven”. Zijn daadwerkelijk vertrek zal er na “een korte overdrachtsperiode” komen. Euronav gaat ervan uit dat de opvolging door Hugo De Stoop in het tweede kwartaal gebeurt.

De inloopperiode kan kort omdat De Stoop het bedrijf door en door kent. Hij stond de jongste jaren naast Rodgers en bouwde Euronav uit tot “een dynamische en robuuste tankerrederij”. Met zijn benoeming is alvast ook de door voorzitter Carl Steen beloofde strategische continuïteit gegarandeerd.

Hugo De Stoop ging in september 2014 aan de slag bij Euronav, eerst als deputy CFO en head of investor relations. Hij schoof een rijtje hoger in januari 2008 en was sindsdien betrokken bij alle strategische beslissingen bij Euronav. Daar horen de beursintroductie op de New York Stock Exchange in 2015 en de overname van sectorgenoot Gener8 Maritime vorig jaar bij.

Euronav moet nu op zoek naar een nieuwe CFO. De aanwervingsprocedure daarvoor is intussen opgestart.

Jean-Louis Vandevoorde