Euronav verbreedt directiecomité: “Meer diepgang voor de toekomst”

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

De Brit Brian Gallagher en de Griek Stamatis Bourboulis traden op 1 januari toe tot het directiecomité van rederij Euronav, blijkt uit uittreksels van het Staatsblad. Het gaat om een uitbreiding van het directiecomité van vier naar zes personen. “Dat is een inhoudelijke verbreding”, zegt Gallagher, die bij Euronav de communicatie en Investor Relations voor zijn rekening neemt. “We zoeken meer ‘diepgang’. Mijn expertise en die van Stamatis wapenen het bedrijf voor de uitdagingen die op het bedrijf afkomen.”

Ervaring

Vast staat dat Euronav twee ervaren rotten toevoegt aan het bestuur. Beiden zijn al jaren bij Euronav in dienst en brengen een stevige staat van dienst mee. Brian Gallagher (1970) startte bij Euronav in maart 2014. Stamatis Bourboulis (1957) is General Manager van Euronav Ship Management (Hellas) Ltd sinds de oprichting van het bedrijf in 2005. Gallagher heeft een kwarteeuw ervaring in fondsenmanagement, Bourboulis heeft een achtergrond in scheepsmanagement en is scheepsbouwkundig architect en maritiem ingenieur van opleiding. 

Het directiecomité bij Euronav bestaat verder uit CEO Patrick Rodgers, Alex Staring, Hugo De Stoop en Egied Verbeeck.

Michiel Leen