Welke naam kiest u voor het ‘Delwaidedok’ Antwerpen?

Nieuws, Scheepvaart
Bart Timperman

Het Antwerpse schepencollege beslist volgende vrijdag al wat de nieuwe naam wordt van het Delwaidedok. De Flowsredactie vond het een fijn plan om bij de havencommunity te polsen naar goede voorstellen voor een nieuwe naam. Bezorg ons vandaag nog uw voorstel. Wij lijsten in onze nieuwsbrief van morgen (dinsdag) de meest voorkomende voorstellen op en laten u dan nog eens kiezen uit de meest gekozen namen. We bezorgen het voorkeurlijstje dan aan het schepencollege. Wie weet vinden zij er inspiratie in.

Het stadsbestuur zal na de commotie rond de naam Delwaide vermoedelijk gaan voor een neutrale naam. Die was er aanvankelijk. Het Delwaidedok was origineel het Achtste Havendok, net zoals het Churchilldok het Zevende Havendok was. Het Derde, Vierde, Vijfde en Zesde havendok behielden allemaal hun numerieke naam. Het zou dus best kunnen dat het schepencollege op veilig speelt en teruggrijpt naar een cijfer.

Maar toch: het moment is te mooi om te laten liggen. We roepen daarom alle lezers op om mee te denken over een passende naam. Een eerste rondvraag op de redactie leverde alvast deze ideeën op: Brabodok, Breugheldok, Gerlachedok, Marnixdok, Oosterdok, Polderdok, Susdok, Stabroekdok, Rubensdok, Van Mieghemdok en Wilmarsdok. U hebt ongetwijfeld nog andere en betere voorstellen. Wij horen die graag en die van uw collega’s. 

Mail uw voorstel(len) naar opinie@flows.be. Wordt vervolgd.

Bart Timperman