Uitslag poll: Generaal Clare H. Armstrong populairste doknaam

Nieuws, Scheepvaart
Bart Timperman

Geen grote verrassingen meer bij onze poll naar de voorkeuren voor de naam van wat vroeger het Delwaidedok was. Generaal Clare H. Armstrong, de man die het merendeel van de V-bommen richting Antwerpen onschadelijk maakte, won de peiling met lengtes voorsprong. Op twee eindigt de naam Stabroekdok. Ook de naam Rubensdok haalt het podium.

De naam van een dok zorgt voor behoorlijk wat emotie, leren we uit de reacties. Ook van mensen die vinden dat de naam niet hoeft te veranderen, of hoogstens het bijvoegsel ‘Jr’ zou moeten krijgen: Delwaide Jr dok. Dat als eerbetoon aan de nog levende ereschepen. Nogal wat lezers vinden ook dat de stad en Flows beter andere problemen zouden aanpakken.

Volledig

Een paar lezers beklemtonen dat de volle naam van de generaal moet worden gebruikt. Volgens sommigen om verwarring met een niet onbesproken wielrenner te voorkomen. Volgens een andere lezer om verwarring te vermijden met Generaal Frank A. Armstrong, die in een van de vliegtuigen zou gezeten hebben die een luchtraid op de Minerva/Erla Fabrieken in Mortsel uitvoerden.

Moraal van het verhaal? Er zijn inderdaad belangrijker dingen in de (maritieme) wereld. Maar het onderwerp leeft. Wat het stadsbestuur morgen ook als naam kiest: kritiek zal er zeker zijn.

Bart Timperman