Rederij met uitsluitend slimme containers dankzij Loginno (+ video)

Nieuws, Scheepvaart
Sven Goyvaerts

Loginno is een start-up uit Israel met een visie. Volgens oprichter Shachar Tal gaan we naar een wereld waarin alle containers verbonden zullen zijn op een digitaal netwerk. Er bestaan al voorbeelden op de markt, zoals de gemonitorde reefers van Maersk of Traxens die slimme containers maakt voor CMA CGM en MSC. Loginno schrijft nu een wedstrijd uit voor kleine tot middelgrote rederijen.

Wedstrijd

Rederijen met minder dan 150.000 containers in hun bezit kunnen kans maken op een prijs van Loginno. Voor de wedstrijd ‘The Contopia Factor’ belooft de start-up de winnende rederij volledig uit te rusten met slimme containers. Een element op de containers zal informatie over locatie, beweging, temperatuur, inbraak en schokken onderweg, registreren en delen.

Rederijen hebben tot eind februari de tijd om een businessplan in te dienen. Daarin moeten ze aantonen dat de technologie benut zal worden om kosten te besparen. Het plan hoort ook te omschrijven hoe de technologie als dienst aan bestaande en nieuwe klanten zal worden aangeboden.

Utopie

Analist Kris Kosmala zegt op LinkedIn: “Aan de ene kant is het van belang om nieuwe commerciële producten te maken op basis van deze technologie. Aan de andere kant is het belangrijk dat verladers oplossingen ontwikkelen in de supplychain die ervoor zorgen dat kosten daar vermeden kunnen worden dankzij de technologie. Als dat niet gebeurt, zullen die verladers niet willen betalen voor de nieuwigheden die de rederij aanbiedt.”

Met ‘Contopia’ introduceert Loginno een nieuw woord in het jargon. De samenvoeging van ‘container’ en ‘utopie’ geeft de toekomstvisie weer van de Israëlische firma. Het valt dus nog af te wachten of rederijen en verladers in staat zullen zijn om slimme containers in de praktijk te doen lonen.

Hieronder ziet u een video waarin oprichter Shachar Tal Loginno voorstelt.

Sven Goyvaerts