Dodelijk ongeval bij lossen van zand in haven Nieuwpoort

Nieuws, Scheepvaart
Roel Jacobus

Deze namiddag om 12u30 vond een dodelijk arbeidsongeval plaats op het terrein van de Nieuwpoortse Handelsmaatschappij, behorend tot de divisie Granulaten van Groep De Cloedt (op de foto een granulatenschip). Een werknemer had net een vrachtwagen met zand gelost. Toen hij die opdracht aan het afronden was, bevond hij zich achter de vrachtwagen ter hoogte van de laad- en losklep. Op dat moment werd hij aangereden door een collega die een kniklader bestuurde. Het slachtoffer van 46 is overleden.

De omstandigheden van het arbeidsongeval worden onderzocht door het arbeidsauditoraat Gent, afdeling West-Vlaanderen. Er werd een verkeersdeskundige aangesteld. Ook de inspectiedienst Toezicht Welzijn op het Werk gaat na of er inbreuken waren op de welzijnswetgeving en voorschriften in verband met de arbeidsveiligheid. De redactie biedt aan de nabestaanden haar medeleven aan.

Granulaten te land en ter zee

De Nieuwpoortse Handelsmaatschappij behoort tot de divisie Granulaten van Group De Cloedt. Deze divisie is gespecialiseerd in het ontginnen en verhandelen van granulaten te land en ter zee. Het gamma omvat onder meer zeezand, rivierzand, gerecycleerd zand, graniet, kalksteen en zandsteen. De divisie heeft vestigingen in Nieuwpoort, Oostende, Brugge, Oostakker, Izegem en Wielsbeke, Frankrijk, Nederland, Denemarken en Noorwegen.

Roel Jacobus