Zoektocht naar laatste bemanningslid ‘Sincerity Ace’ gestaakt

Nieuws, Scheepvaart
Jean-Louis Vandevoorde

Op de ‘Sincerity Ace’ brak op oudejaarsavond een zware brand uit. Het autoschip bevond zich toen zowat halfweg tussen Japan en Hawaï, ver van alle kusten op de Stille Oceaan.

Schepen in de nabijheid van het autoschip konden zestien van de 21 opvarenden oppikken. Die bemanningsleden konden de brandende carcarrier in een reddingsboot verlaten. Vier anderen zijn in het water gelokaliseerd, maar reageren niet op signalen. Dat stellen de jongste berichten over het ongeval nog altijd. De kans lijkt groot dat zij het leven lieten bij de scheepsramp.

Van de laatste persoon aan boord was deze morgen nog geen spoor gevonden. Schepen en vliegtuigen konden hem niet vinden. De actieve zoektocht is intussen stopgezet. “Dat is altijd een moeilijke beslissing, waarbij we heel wat factoren in rekening nemen”, zei een verantwoordelijke van het Joint Rescue Coordination Center van de Amerikaanse kustwacht in Honolulu over die beslissing.

De ‘Sincerity Ace’ is op drift op de oceaan en maakt slagzij. De brand aan boord woedt intussen voort. Slepers zijn op weg naar het schip.

Jean-Louis Vandevoorde