P&O Ferrymasters versterkt intermodale connectie Zeebrugge-Turkije

Nieuws, Scheepvaart
Roel Jacobus

P&O Ferrymasters versterkte zijn intermodale diensten naar Turkije en landen in Azië. We vernemen dat de eerste containers al werden verscheept op de nieuwe lijn tussen Turkije en Italië. Die vertrekt vanuit de haven van Mersin in het zuidoosten van Turkije, langs de havens van Ambarli en Pendik, respectievelijk ten oosten en ten westen van Istanbul, rond Griekenland naar Trieste in Noord-Italiê. Daar bevindt zich een belangrijk spoorknooppunt met talrijke diensten op Zeebrugge en Rotterdam.

“We verwachten dat Turkije, waar we vorige zomer ons eerste kantoor openden, een belangrijke hub wordt”, zegt John Freyne, intermodal business development manager van P&O Ferrymasters. “Onze klanten vragen steeds meer oplossingen voor vervoer van en naar Azië. Met onze diensten tussen Turkije en Italië ondersteunen we dus nieuwe handelsroutes. Vanaf nu hebben we zowel een aanbod voor wegvervoer als een met intermodaal transport.”

Klanten verhuizen productie

“We blijven onze diensten verder uitbreiden naar Oost-Europa en Azië omdat veel klanten hun productiecentra naar die landen verplaatsten”, zegt intermodal director Wim Blomme. De nieuwe dienst met wekelijks zes afvaarten in elke richting, sluit aan op de spoorverbinding tussen Trieste en de hubs van P&O Ferries in Zeebrugge en Rotterdam.

P&O Ferrymasters stelde in Turkije een specialist ‘lokale douane’ aan om import en export van goederen administratief te begeleiden. Het is bijvoorbeeld mogelijk om gevaarlijke vrachten tot 25 ton te vervoeren.

Roel Jacobus