‘MSC Zoe’ weg uit Bremerhaven na verlies containers

Nieuws, Scheepvaart
Jean-Louis Vandevoorde

Het schip kreeg woensdag groen licht van zijn classificatiemaatschappij en van de havenoverheid om af te varen uit de Duitse haven, waar het sinds begin deze maand aan de kaai lag na het verlies van enkele honderden containers in de Duitse Bocht. Veel andere containers vielen om op het schip maar gingen niet overboord.

Deze donderdagmiddag was de ‘MSC Zoe’ (archieffoto) langs de westkust van Denemarken aan het varen op weg naar de Oostzee. Het reuzencontainerschip wordt vrijdagavond in het Poolse Gdansk verwacht.

In Bremerhaven is volgens MSC “een kleine hoeveelheid” – andere bronnen spreken van 450 containers – beschadigde lading gelost op de terminal van Eurogate. “Slechts één container bestemd voor Bremerhaven was betrokken bij het ongeval”, liet MSC aan zijn klanten weten. Die beschadigde laadkisten wachten in Bremerhaven op verdere inspecties en afhandeling door verzekeraars.

Alle lading die via Bremerhaven diende te passeren, is van boord gegaan, net als beschadigde containers bestemd voor Gdansk en de lading die in het Portugese Sines aan boord was genomen met bestemming Tanjung Pelepas in Maleisië. Die containers worden op andere schepen richting Azië gezet, geeft MSC nog aan.

Jean-Louis Vandevoorde