Mogelijk vijf doden bij brand van oudejaarsavond op car carrier MOL

Nieuws, Scheepvaart
Koen Heinen

De ‘Sincerty Ace’ was onderweg van het Japanse Yokohama naar Honolulu op Hawaï toen de brand uitbrak. De kustwacht van Honolulu ving de eerste noodoproep op waarbij de bemanning verklaarde het schip te zullen verlaten. Zestien van de eenentwintig opvarenden konden dankzij de snelle interventie van andere schepen in de buurt, opgepikt worden. Drie opvarenden werden door de Amerikaanse kustwacht gelokaliseerd, maar ze reageerden niet op de aangeboden hulp. Naar twee andere vermisten wordt nog gezocht.

Op drift

Het schip is volgens de laatste berichten op drift. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

De ‘Sincerity Ace’ werd gebouwd in 2009, is 199 meter lang en heeft een capaciteit van 6.400 voertuigen. Op 29 juni deed het nog een aanloop in Zeebrugge (foto).

Koen Heinen