Gekidnapte bemanning ‘MSC Mandy’ vrijgelaten

Nieuws, Scheepvaart
Koen Heinen

Het kleine containerschip (2.668 teu) van MSC was onderweg vanuit de haven van Lome toen het werd aangevallen door piraten. Er waren 24 bemanningsleden aan boord waarvan 23 met de Russische nationaliteit. Het waren dan ook de Russische autoriteiten die met de overvallers onderhandelden over de vrijlaten van de zes gevangengenomen bemanningsleden. Het is niet duidelijk of er losgeld is betaald en hoeveel. MSC wil uit respect voor de bemanningsleden en hun families voorlopig geen commentaar geven, zo meldt World Maritime News.

Schip in veiligheid

De overvallers namen naast de zes bemanningsleden een aantal waardevolle spullen mee van boord. De overige bemanningsleden konden het schip veilig naar een haven brengen. Ondertussen zou het in de haven van Antwerpen zijn aangekomen.

Meer piraterij

Het aantal overvallen op schepen is vorig jaar weer toegenomen in vergelijking met de voorgaande jaren. Daarbij worden ook steeds meer bemanningsleden gekidnapt voor losgeld.

Koen Heinen