Brexitdienst van Unifeeder toont synergie met DP World

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes

Unifeeder biedt al afvaarten vanuit Immingham naar Gdynia, Klaipeda en Szczecin. Tussen de Humberhaven en Gdynia zijn er zelfs al twee afvaarten per week en per richting. Vanaf 22 februari komt daar de wekelijkse shuttle tussen London-Gateway (foto) en de Poolse haven bij. Volgens de feedermaatschappij is de dienst een nieuw alternatief voor klanten die met het oog op de brexit via verschillende havens willen werken voor hun transporten van en naar het Verenigd Koninkrijk.

Unifeeder loopt momenteel in Engeland al de havens van Grangemouth, South Shields, Teesport, Immingham en Felixstowe aan. Vorige zomer startte de rederij nog een nieuwe verbinding vanuit Antwerpen en Duinkerke naar Teesport en Grangemouth, die momenteel verzekerd wordt door het schip ‘Samba’ van 679 teu.

Dat London-Gateway er als zesde Britse haven bij komt, is een eerste teken van synergie tussen de rederij en DP World. De containerbehandelaar kondigde in augustus aan dat het Unifeeder wilde kopen voor 660 miljoen euro en heeft die transactie medio december vorig jaar afgerond. DP World heeft ook nog participaties in terminals in Antwerpen (60% in Antwerp Gateway), Southampton (100%), Le Havre (50%) en Rotterdam (30%).

Stefan Verberckmoes