Beloodsing op zee weer hervat (UPDATE 10/01)

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

Na een lange onderbreking door het slechte weer op zee, werd de beloodsing vanaf de Steenbank en de Wandelaar woensdagavond weer hervat. Iets voor 17.00 uur op de Steenbank, om 19.40 uur ook vanaf de Wandelaar. 

De dienstverlening vanaf stations Steenbank en Wandelaar was sinds dinsdagochtend opgeschort. De beloodsing op zee bleef ook in de loop van woensdag nog gestaakt door het slechte weer. Alleen beloodsing op afstand was mogelijk. Daardoor lag een twintigtal schepen in diep water te wachten om door te varen naar de Belgische zeehavens en Vlissingen. Een vijftiental andere schepen ging voor anker. Hoe hoog de totale vertraging door het slechte weer oploopt, is nog niet duidelijk. 

Becomar even dicht

Aan wal had de storm eveneens impact. Door het aanhoudende slechte weer zag Becomar zich genoodzaakt om de terminal rond 14 uur dinsdagmiddag stil te leggen, met lange wachtrijen van aanschuivende trucks tot gevolg. 

Michiel Leen