Rederij verliest tijdelijk twee schepen door aanvaring (+ video)

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes

Het containerschip ‘Ren Jian 15’ kon om een nog onbekende reden onvoldoende vaart minderen en raakte het afgemeerde containerschip ‘Hai Su 10’ recht in de flank, waardoor een tiental containers op de kaai vielen. Volgens de Guangzhou Maritime Safety Administration vielen er geen gewonden en was er ook geen olievervuiling. Beide schepen hebben wel averij opgelopen.

De dochterrederij van de Ren Jian Group is nu tijdelijk twee schepen kwijt. De aanvaring gebeurde vlak bij de scheepswerf Longxue Shipbuilding. De twee containerschepen zijn nu in herstelling bij deze werf van China State Shipbuilding Corporation.

Quanzhou An Shen Shipping is met een vloot van 115 containerschepen van 162 tot 4.713 teu de veertiende grootste containerrederij ter wereld. De carrier uit Quanzhou in de provincie Fujian heeft ook nog twaalf schepen van 640 teu en negen van 2.444 teu in aanbouw. De rederij is een sterke speler in het binnenlandse verkeer in China en exploiteert ook lijndiensten vanuit China naar Vietnam, Thailand en de Filippijnen.

Stefan Verberckmoes