Maersk krijgt state-of-the-artkantoren in Antwerpen

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

Ergonomischer werken en meer bewegen, dat zijn twee kernbegrippen bij de renovatie van de Maerskkantoren in Antwerpen. “Het hele kantoor heeft een andere look and feel gekregen”, zegt Nathalie Luyckx, die naast ‘Agency Ops Compliance Teamleader’ ook preventieadviseur is. “Nieuwigheden zijn onder andere een ‘cosy corner’, een zithoek waar op een informele manier vergaderd kan worden, bureaus die verstelbaar zijn zodat je er ook staand aan kunt werken en een andere inrichting die collega’s aanzet om tijdens het werken meer te bewegen. De vuilnisbakken zijn gegroepeerd op een apart ‘eiland’ en ook naar de printer is het een eindje wandelen. Dat alles om te voorkomen dat de mensen een hele werkdag zittend doorbrengen.” Bedoeling is ook om minder papier te verbruiken (‘paperless office’). Een opvallende stap in die richting is de reductie van de kastruimte. “Het is niet meer de bedoeling dat mensen documenten printen om ze dan in een kast op te bergen”, zegt managing director Andreas Coppens. 

Lunchen in Scandinavische stijl 

Ook de lunchruimte krijgt een update en is nu uitgevoerd in Scandinavische stijl. Op die manier behoort lunchen achter het bureau hopelijk tot het verleden. De werken in Antwerpen namen ongeveer een maand in beslag en zijn net voor kerst klaar. “We hebben ervoor gezorgd dat tijdens de renovatie kon worden doorgewerkt”, zegt Luyckx. Ook de andere Europese kantoren van Maersk ondergingen recent een update. Over het prijskaartje blijft het bedrijf liever discreet. 

Michiel Leen