Hapag-Lloyd verbreekt eigen ladingrecord containers

Nieuws, Scheepvaart
Stefan Verberckmoes

Het megamaxschip dat in de FE2-dienst van THE Alliance vaart, heeft een nominale capaciteit van 19.870 teu. Bij een gemiddeld gewicht van tien ton per teu kan de containerreus volgens de rederij uit Hamburg 17.500 teu vervoeren. Op de laatste reis van de ‘Tihama’ was de lading lichter en kon het schip 1.109 extra teu laden zonder dat de maximale diepgang voor de aankomst in Southampton overschreden werd.

Een lading van 18.609 teu is een nieuw record voor Hapag-Lloyd, maar voor de fusie van UASC en Hapag-Lloyd bracht een zusterschip van de ‘Tihama’, de ‘Al Nefud’, volgens een Britse loods, al eens 18.749 teu naar Felixstowe voor UASC.

Het wereldrecord wordt momenteel door Maersk Line geclaimd met een reis van de ‘Mumbai Maersk’. Deze megamax, met een nominale capaciteit van 20.568 teu, voer vorige zomer met 19.038 teu aan boord van Tanjung Pelepas naar Rotterdam.

Stefan Verberckmoes