Bemanning loodsboot overboord door storm bij ‘Wandelaar’

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

Hoe hachelijk het werk van zeeloodsen en de ondersteunende diensten op zee kan zijn, werd vanochtend omstreeks 5.00 uur nogmaals duidelijk. De opvarenden van een jol, een kleine speedboat waarmee loodsen van het moederschip ‘Wandelaar’ naar het te beloodsen schip varen, kwam in het water terecht. De bemanningsleden konden uit het water worden gehaald door hun collega’s, die met een andere jol te hulp schoten. Ze werden aan boord opgevangen. De Search- and-Rescue-helikopter van de Belgische luchtmacht bracht de slachtoffers – een Nederlandse loods en de tweekoppige bemanning van de jol – over naar het ziekenhuis met onderkoelingsverschijnselen. Volgens Vloot, de rederij van de Vlaamse overheid, stellen de drenkelingen het goed en wordt hun toestand in het ziekenhuis verder opgevolgd. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00275,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Student 0,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor studenten en docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
325,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf 480,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.