Droneboat ‘Mahi’ wil als eerste autonoom Atlantische Oceaan oversteken

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

Amper vier bij twee meter meet de ‘Mahi’, maar ondanks die bedrieglijke afmetingen is het vaartuigje wel degelijk een gamechanger. Als alles volgens plan verloopt, steekt deze droneboot in mei volgend jaar als eerste en geheel op zichzelf de Atlantische Oceaan over. De volledig zelfgemaakte droneboot is volledig opgebouwd uit composietmaterialen en maakt gebruik van zonne-energie en batterijen om een elektromotor aan te drijven. Na een trans-Atlantische tocht van twee maanden moet de droneboot dan autonoom in de Caraïben (Guadeloupe) aankomen. Tot nu toe is er geen enkele droneboot die dit heeft gedaan. Het wordt een wereldprimeur voor Vlaanderen. Normaliter zou het vaartuig gisteren in Antwerpen worden gedemonstreerd, maar een defect gooide helaas roet in het eten. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00275,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Student 0,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor studenten en docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
325,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf 480,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.