DP World: 60 procent bereid per fiets naar het werk te trappen

Nieuws, Scheepvaart
Michiel Leen

Mobiliteit is altijd een hot topic in de haven en tijdens deze Week van de Mobiliteit (gisteren afgetrapt op autoloze zondag en nog tot 22 september) nog een beetje meer. Ook terminaloperator DP World zet duurzame mobiliteit op de agenda. Uit een uitgebreide rondvraag bij de medewerkers blijkt dat 60 procent van hen bereid is om met de fiets naar het werk te komen. Dat mag opmerkelijk heten, want 95 procent van hen komt vandaag met de auto naar het werk. Wie Antwerpen een beetje kent, kan zich de dagelijkse lijdensweg voorstellen. Toch blijft de auto populair: de grote woon-werkafstand (65,08%) en het ontbreken van openbaar vervoer of goede andere alternatieven in de Waaslandhaven, maken dat deze ondanks alles in zwang blijft. Wat opvalt is dat maar liefst 60% van de respondenten bereid is om alternatieve manieren te overwegen, als die er zijn. Uit de enquête kwamen carpoolen (41,62%) en e-bikes (45,25%) naar voor als valabele alternatieven. 

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00275,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Student 0,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor studenten en docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
325,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf 480,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.