Bemanning Russisch schip al vier maanden vast in Terneuzen

Nieuws, Scheepvaart
Adrie Boxmeer

De International Transportworkers Federation (ITF) weet van de zaak. ITF-Inspector Gijs Mol: “De autoriteiten stelden ons gisteren op de hoogte. Het schip is eigendom van Murmansk Shipping. Deze rederij verkeert in grote financiële problemen. De situatie aan boord is schrijnend. We hebben gisteren gesproken met de kok, een van de twee vrouwen aan boord. Ze vertelde dat er aan alles tekort dreigt te ontstaan. Groenten en fruit zijn bijna op, net als vis en rijst. Er is nog wat vlees en er zijn nog wat aardappelen. Maar als er snel niets verandert, raken die ook op. Over de hygiënische producten weet ik niets, maar ik kan me voorstellen dat die ook opraken.”

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00275,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Student 0,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor studenten en docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
325,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf 480,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.