Philippe Oyen voorzitter Shipowners Protection Fund

Nieuws, Scheepvaart
Koen Heinen

Het Shipowners Protection Fund (SOPF) is een gezamenlijk initiatief van de Antwerpse Scheepvaartvereniging (ASV) en de Koninklijke Belgische Redersvereniging (KBRV) en werd in 1947 opgericht. “Het voorzitterschap is een wisselwerking tussen de voorzitters van de ASV en de KBRV die elkaar om de drie jaar opvolgen. Het SOPF is een solidariteitsfonds dat gezamenlijk eigendom is van de ASV en de KBRV elk voor de helft. Het wordt gevoed door bijdragen van elk schip dat de haven van Antwerpen aanloopt. De rederijen kunnen beroep doen op het fonds voor schade die ze geleden hebben door vertragingen als gevolg van een staking of actie van havenarbeiders, havenpersoneel, loodsen, enzovoort. De raad van bestuur beslist of de schadevergoeding al dan niet wordt uitgekeerd”, legt voorzitter Philippe Oyen uit.

Dit artikel is exclusief voor abonnees.

Kies een formule en krijg toegang tot alle artikels. Of log in als abonnee.

PARTICULIER
€325,00275,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor mensen met een gezonde interesse in onze sector. (Geen factuur)
ONDERWIJS
Student 0,00 /jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels. Geschikt voor studenten en docenten in voltijdse dagopleidingen voor de logistieke sector.
PROFESSIONAL
325,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met 1 login. Perfect voor consultants en zelfstandigen.
BEDRIJVEN
Vanaf 480,00/jaar
Onbeperkt toegang tot alle artikels met meerdere logins. Perfect voor organisaties met nood aan meerdere logins.
ZAKELIJK ABONNEMENT VOOR GROTE ONDERNEMINGEN
 
Als grote onderneming hebt u meer dan 6 logins nodig. We helpen u graag verder via een offerte op maat. Contacteer ons via abonnementen@flows.be.